خمیر نان فانتزی

سطح آشپزی
راحت
وعده غذایی
صبحانه
ارسال شده توسط
ارسال شده در
300 گرم
آرد
5 گرم
پودر خمیر مایه
5 گرم
شکر سفید
5 گرم
نمک
190 میلی لیتر
آب ولرم
3 ق چایخوری
روغن مایع
خمیر نان فانتزی

باگت (Baguette) نان باریک پهن فرانسوی است که معمولاً با استفاده از خمیر پایه نازک (خمیر، هرچند بدون شکل، توسط قانون فرانسه تعریف شده) پخته می‌شود. پهنای آن و پوسته ترد آن نیز قابل تشخیص است.

یک نان باگت استاندارد قطری در حدود ۵ یا ۶ سانتی‌متر دارد (۲ یا ۲⅓ اینچ) دارد و معمولاً طول آن در حدود ۶۵ سانتی‌متر (۲۴ اینچ) است؛ با اینکه می‌تواند طولی در حدود ۱ متر (۳۹ اینچ) داشته‌باشد.

از آنجا که نان باگت از آرد بیخته شده (بدون سبوس) پخته می‌شود، سفید و خوش‌طعم است. گاه این نوع نان را نیم‌پز به بازار عرضه می‌کنند و برای پُخت کامل، باید آن را ۱۰ تا ۱۲ دقیقه در دمای بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه‌ی سانتی‌گراد (در تاون یا تنور) نهاد.

یکی دیگر از نان های فرانسوی نان فیسل (به فرانسوی: Ficelle؛ بمعنی “رشته”) است که شباهت زیادی به باگت داشته اما از آن نازکتر است.

در این رسپی خمیر نان فانتزی آموزش داده شده است.

خمیر نان فانتزی جهت درست کردن انواع گوناگون نان‌های فانتزی استفاده می‌شود. قابل توجه است که درست کردن خمیر نان فانتزی و تمامی نان‌های معرفی شده در منزل در عمل تجربه شده است. تهیه خمیر نان فانتزی بسیار آسان بوده و نیاز به هیچگونه مهارتی ندارد. این خمیر را می‌توان برای تهیه نان‌های پیتا و فوکاچیا نیز بکار برد.

آرد استفاده شده در این خمیر نان فانتزی آرد قوی (گندم) یا آرد سفید نان می باشد.

در صورت مشکل داشتن در تبدیل واحد ها، از سایدبار سمت چپ این صفحه استفاده نمایید.

  1. در داخل یک کاسه آرد، پودر خمیرمایه (خارجی)، شکر و نمک را مخلوط می‌کنیم.
  2. روغن و آب ولرم (در صورتی که پودر خمیرمایه از نوعی است که ابتدا باید حل شود ده دقیقه قبل، آن را در آب ولرم حل می‌کنیم) به مخلوط اضافه کرده، سپس و روی تخته یا میز آشپزخانه انقدر ورز می‌دهیم تا خمیر یکدست شود در صورتیکه خمیر به دست می‌چسبد کمی آرد اضافه می‌کنیم که این حالت چسبندگی از بین برود.
  3. خمیر را بصورت گرد درآورده و به داخل کاسه بر می‌گردانیم روی کاسه را با نایلون می‌پوشانیم. هر گاه خمیر به اندازهٔ یک و نیم تا دو برابر ور آمد خمیر آماده است و مرحله نخست ور آمدن خمیر به پایان رسیده است.
  4. دستور بالا تنها تا پایان مرحله نخست ور آمدن است. مرحله دوم ور آمدن خمیر پس از تقسیم‌بندی خمیر انجام می‌شود و بر اساس نوع فانتزی این تقسیم‌بندی و شکل‌دهی نان تفاوت دارد.
  5. نکات:
  6. 1. برای امتحان اینکه خمیر ور آمده‌است یا خیر انگشت خود را در داخل خمیر فرو می‌کنیم اگر جای انگشت به بصورت حفره باقی ماند، خمیر آماده است و اگر اثر انگشت با خمیر پر شد، خمیر هنوز آماده نشده‌است.
  7. 2. اگر آب بیشتر از اندازه گرم شده باشد باعث کشته شدن مواد زندهٔ خمیرمایه شده و خمیر ور نمی‌آید.
  8. 3. اگر خمیر بیش از اندازهٔ لازم باقی بماند و پخت نشود، خمیر ترش شده و باید دور انداخته شود.

برای نظر دادن اولین نفر باشید!

شما باید logged in تا بتوانید نظر خود را ارسال نمایید.