مراقبت و جوان سازی پوست با کلاژن ماهی

مراقبت و جوان سازی پوست با کلاژن ماهی

مراقبت و جوان سازی پوست با کلاژن ماهی

علت نرم بودن پوست ماهی و نوع کلاژن موجود در آن چیست؟ 

آیا تا به حال کسی به شما گفته است که پوستتان مانند پوست ماهی نرم است؟ احتمالش خیلی کم است، اما اگر خوب فکر کنید پوست ماهی واقعاً نرم بوده و علت آن این است که کلاژن نوع ۱ با غلظت بسیار بالایی در پوست ماهی وجود دارد. کلاژن نوع ۱ فراوانترین کلاژن موجود در بدن انسان است و بیش از ۸۰ درصد کلاژن پوست را تشکیل می دهد و مابقی آن کلاژن نوع ۳ است. کلاژن ماهی بهترین نوع کلاژن است.

الیاف کلاژنی شبکه متراکمی را در سراسر لایه درمیس یعنی لایه عمیق پوست ایجاد می کند و نقش آن پشتیبانی ساختار اپیدرم یعنی لایه سطح پوست است. علاوه بر این، کلاژن اصلی ترین پروتئین فیبری نامحلول است که در ماتریکس خارج سلولی یافت می شود. کلاژن با اسید هیالورونیک و الاستین درون ماتریکس خارج سلولی ترکیب می شود و به پوست انعطاف، استحکام، سلامت و ماندگاری می بخشد.

مراقبت و جوان سازی پوست با کلاژن ماهی

کلاژن مانند یک اسکلت برای پوست است. کلاژن همچنین اصلی ترین پروتئین ساختاری در کلیه بافت های فیبری درون بدن از جمله تاندون ها و رباط ها است و در قرنیه، غضروف، استخوان، لثه، ماهیچه، مو و ناخن به وفور یافت می شود.کلاژن در بدن توسط سلول های فیبروبلاست و اپیتلیال تولید می شود.

یکی دیگر از راه های جذب کلاژن مصرف بافت پیوندی جانوران است. امروزه پودر کلاژن هیدرولیز شده حاصل از گاو، خوک و ماهی در دسترس همگان است. با اینکه، پپتیدهای کلاژن مشتق شده از پوست ماهی گرانترند، اما به طور قابل توجهی مفید تر و دارای جذب بالاتری نسبت به سایر کلاژن های گاوی و خوکی هستند.

علاوه بر این، با مصرف کلاژن ماهی خطر قرار گرفتن در معرض بیماری هایCreutzfeld-Jacob (CJD)  و انسفالوپاتی اسفنجی گاوی (BSE) که توسط کلاژن گاوی منتقل می شود به صفر می رسد و همین موضوع منجر به افزایش مصرف کلاژن ماهی در سطح جهان شده است. کلاژن از پوست و استخوان ماهیان آب شور استخراج می شود.

از آنجا که این قسمت ها یعنی پوست و استخوان ماهی در هنگام فرآوری ماهیان از بین می روند و در واقع قسمت های دور ریز ماهی هستند، استفاده از آن ها برای ساخت کلاژن اقدامی کاملاً سازگار با محیط زیست است و از این نظر نیز تولید کلاژن ماهی یا کلاژن دریایی منطقی است.

مراقبت و جوان سازی پوست با کلاژن ماهی

کلاژن دریایی یا کلاژن ماهی از پپتیدهای کوچکتری (تکه های پروتئینی کوچکتری) نسبت به سایر کلاژن ها تشکیل شده است و نسبت به سایر کلاژن ها ۵/۱ برابر راحت تر هضم، جذب و در بدن توزیع می گردد.

در هنگام مصرف، کلاژن از طریق روده کوچک وارد جریان خون می شود. کلاژن رسیده به درمیس پوست تا ۱۴ روز در آن جا باقی می ماند و موجب تحریک تولید فیبروبلاست ها و افزایش تولید کلاژن، اسید هیالورونیک و محافظت پوست در برابر اشعه UVA می گردد.

کلاژن ماهی به دلیل دارا بودن مقدار زیادی اسیدهای آمینه لیزین، گلیسین، پرولین و هیدروکسی پرولین با دیگر کلاژن ها متفاوت است.

این مواد مغذی به صورت ترکیبی، سلول های پوست، مفاصل و استخوان ها را برای تولید پروتئین ها از جمله کلاژن تحریک می کنند و به ساختن بافت های بدن از جمله ماهیچه، استخوان و پوست کمک می نمایند. لیزین نه تنها در تولید کلاژن نقش اساسی دارد بلکه عملکرد ایمنی سالم بدن را تقویت می کند.

در سنین جوانی، کلاژن حدود ۷۵ درصد از درمیس پوست انسان را تشکیل می دهد و وظیفه نگهداری ساختار، استحکام و انعطاف پوست را بر عهده دارد. تولید کلاژن در سن ۲۰ سالگی کاهش می یابد و تا سن ۸۰ سالگی تولید آن تا ۷۰ درصد کاهش می یابد.

در طی روند پیری، اسید هیالورونیک و کلاژن دچار تغییرات ساختاری و عملکردی می شوند که با خطوط ریز، برآمدگی، زبری، چین و چروک، لکه های قهوه ای و پوست ضخیم خود را نشان می دهند. این روند را پیری پوست می گویند.

لازم است بدانید، هرچه پیرتر می شویم توانایی ما در جایگزین کردن کلاژن از بین رفته یا آسیب دیده حدود ۵/۱ درصد در سال کاهش می یابد. مصرف روزانه ۱۰ گرم کلاژن ماهی می تواند در ۸ هفته هیدراتاسیون پوست را ۲۸ درصد افزایش و در ۱۲ هفته ۳۰ درصد چین و چروک های عمیق پوست را کاهش دهد./ منبع: جوتی کالا

مراقبت و جوان سازی پوست با کلاژن ماهی

پست های مرتبط

دسته بندی ها: دانستنی های آشپزی

برای نظر دادن اولین نفر باشید!

شما باید logged in تا بتوانید نظر خود را ارسال نمایید.