فواید نوشیدن آب
شاید تا بهحال شنیده باشید که آب در بدن معجزه میکند و مصرفِ زیاد آب، موجب دفع سموم از بدن میشود و مزایای بیشماری دارد. البته نمیتوان این حقیقت را انکار کرد که نوشیدن آب برای سلامتی ما ضروری است،
ولی میزان دقیق آبی که باید به طور روزانه مصرف کنیم چقدر است و چطور متوجه شویم که آیا بدن ما به اندازهی کافی آب دریافت میکند یا خیر؟
در مقالهی پیش رو، این مسئله بر اساس مطالعات انجام شده (و نه گزارشهای فردی و موردی) مورد بررسی قرار میگیرد تا میزان مصرف آب مناسب برای سلامت جسمی و ذهنی، مشخص شود و اساسا ببینیم که فواید نوشیدن آب برای بدن چیست.
بدن ما حدودا از ۶۰ درصد آب تشکیل شده است و به طور مداوم در حالِ از دست دادن آبی است که عمدتا از طریق ادرار یا عرق از بدن خارج میشود. گزینههای بسیار متفاوتی در مورد اینکه هر روز باید چقدر آب بنوشیم، وجود دارد.
معمولا مقامات بهداشتی توصیه میکنند که ۸ لیوانِ ۸ اونسی (حدودا ۲۵۰ گرم یا ۲۵۰ سیسی) آب بنوشیم که برابر با حدود ۲ لیتر یا نیم گالن آب است. این همان قانون ۸×۸ است که به راحتی میتوان آن را به خاطر سپرد.
با این حال، معلمهای بهداشت دیگری نیز وجود دارند که عقیده دارند بدن ما همواره در آستانهی از دست دادنِ آب است و باید همیشه در طول روز آب بنوشیم،
حتی وقتی که تشنه نیستیم. این مسئله نیز مانند اغلب موارد دیگر، به فرد بستگی دارد و عوامل (درونی و بیرونی) فراوانی وجود دارد که در نهایت بر میزان نیاز ما به آب تاثیر میگذارد.
به تشنگیتان اعتماد کنید، زیرا این تشنگی دلیلی دارد
حفظ تعادل مایعات در بدن، برای بقای ما ضروری است. به همین دلیل در تکامل، سازوکارهای پیچیدهای ایجاد شده است که زمان و میزان آبی که نیاز داریم را تنظیم میکند. وقتی کلِ آب موجود در بدن از حد خاصی کمتر میشود، احساس تشنگی میکنیم.
این ویژگی توسط سازوکارهایی کنترل میشود که کارهایی مانند نفس کشیدن را کنترل میکنند، یعنی لازم نیست به طور آگاهانه به آن فکر کنیم.
احتمالا برای اغلب مردم، نیازی نیست که در مورد میزان مصرف آب خود نگران باشند، زیرا غریزهی تشنگی، غریزهای قابل اطمینان است که توانسته ما انسانها را برای مدتی بسیار طولانی زنده نگاه دارد .
در واقع هیچ مبنای علمیای برای قانون ۸×۸ وجود ندارد و این قانون کاملا قراردادی است . در واقع شرایط خاصی وجود دارد که در آن ممکن است به مصرف آب بیشتری نیاز داشته باشیم، یعنی بیش از میزانی که به دلیل تشنگیمان آب مینوشیم.
مهمترین مورد، زمانی است که بیشتر عرق میکنیم. این حالت در زمان ورزش کردن و همچنین در هوای گرم (به ویژه در آب و هوای خشک) ایجاد میشود. اگر زیاد عرق میکنید، حتما باید مایعات از دست رفتهی بدنتان را با نوشیدن آب جبران کنید.
ورزشکارانی که به مدت طولانی و به شدت ورزش میکنند، باید علاوه بر آب، الکترولیتهای (موادی مانند قند و نمک) از دست رفتهی بدنشان را نیز جبران کنند.
در دوران شیردهی و بیماریهایی مانند اسهال و استفراغ، نیاز بدن به آب افزایش مییابد. افراد مسن باید آگاهانه مراقب میزان مصرف آب خود باشند، زیرا برخی مطالعات نشان دادهاند که سازوکار تشنگی در سنین بالا، دچار اختلال میشود
نتیجهگیری: بیشتر مردم نیازی ندارند که به طور آگاهانه به میزان مصرف آب خود توجه کنند، زیرا سازوکارِ تشنگی در مغز، بسیار موثر عمل میکند. ولی در شرایط خاص، نیاز بدن به مصرف آب افزایش مییابد.
منبع:چطور
2 cنظرات
شما باید logged in تا بتوانید نظر خود را ارسال نمایید.